ZZP'ers moeten zich goed realiseren dat er aan het aanvragen van een hypotheek een aantal voorwaarden zijn verbonden. Voorwaarden die bij de Nationale Hypotheek Garantie alleen maar sterker zijn. Maar wanneer de hypotheek wordt toegewezen zitten er aan de Nationale Hypotheek Garantie een aantal grote voordelen.

 

 

De Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie, afgekort NHG, is een garantie die wordt verstrekt aan huizenkopers die op zoek zijn naar een extra verzekering wanneer de woning onverhoopt - en buiten de schuld van de huizenkoper - moet worden verkocht en er een restschuld ontstaat.

 

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG dient de aanvrager te voldoen aan verschillende eisen die zijn vastgelegd door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Naast de voorwaarden bestaan er ook verplichtingen. De NHG garantie is namelijk niet gratis. De klant dient een koopsom te voldoen; borgstellingsprovisie genaamd.

 

 

Voorwaarden voor hypotheekverstrekking met NHG

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen stelt een aantal eisen aan het verstrekken van een hypotheek onder NHG. Zo zijn er vastomlijnde waardebepalingen, moet het inkomen aan strenge voorwaarden voldoen en bestaan er eisen met betrekking tot de maximale verstrekking. Ook het kredietverleden, dat zichtbaar is in het BKR profiel, speelt een grote rol bij de hypotheekverstrekking.

 

 

NHG hypotheek voor ZZP'ers

Voor ZZP'ers zijn er nog verdergaande voorwaarden verbonden aan de hypotheekverstrekking onder NHG. Deze voorwaarden hebben betrekking op de jaarcijfers, de inhoud hiervan en het aantal jaren dat de ondernemer deze onderneming drijft. Zo is het verplicht voor hypotheken voor ZZP'ers onder NHG om minimaal drie jaar actief te zijn als zelfstandig ondernemer.