In tegenstelling tot wat zzp’ers denken is er vaak meer mogelijk dan (startende) ondernemers denken. Een doorsnee hypotheekadviseur zal je vertellen dat je tenminste van drie jaar cijfers moet kunnen laten zien. Maar als je pas in je vierde jaar kunt of durft na te denken over een eigen woning, doe je jezelf tekort. Wij werken samen met een aantal hypotheekverstrekkers waar het mogelijk is om ook ondernemers te helpen die korter dan 3 jaar bezig zijn.

 

Het is inderdaad zo dat banken kritisch kijken naar de zekerheden die een zelfstandig ondernemer te bieden heeft. Maar aan de andere kant hebben ze graag ondernemers in hun bestand omdat die nu eenmaal geld investeren. En wat veel geldverstrekkers betreft biedt een zzp'er uiteindelijk meer zekerheid dan iemand die in loondienst werkt. Als zzp’er doe je er immers alles aan je omzet op peil te houden. Een drive die iemand in loondienst nog wel eens mist.

 

 

Waarom is een hypotheek voor een zzp’er zo ingewikkeld?

Als zzp'er heb je meer mogelijkheden én verantwoordelijkheden dan iemand die in loondienst werkt. Vaak is er een behoorlijke kasstroom, maar kan niet zo makkelijk worden bepaald hoe hoog het inkomen nu precies is. Door een aanvraag goed te documenteren en te onderbouwen kan worden aangetoond dat de financiële ruimte vaak groter is dan bij iemand die in loondienst is.

 

Er bestaan verschillende hypotheekadvieskantoren die zich gespecialiseerd hebben in het geven van adviezen aan ZZP'ers. U doet er goed aan met een van deze kantoren in zee te gaan. Niet alleen hebben ze meer verstand van zaken, ze hebben over het algemeen ook de juiste contacten bij de juiste geldverstrekkers.