Steeds vaker willen consumenten zelf verantwoordelijk zijn voor de keuze van een hypotheek. Wanneer u voldoende kennis heeft over hypotheken en weet wat uw financiële mogelijkheden zijn kunt u zelf de hypotheek afsluiten zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur.

 

Wanneer u zelf een hypotheek wilt afsluiten is het nodig om te weten over hypotheekvormen, hoe de aflossing bij deze hypotheekvormen wordt gedaan en of er sprake is van fiscaal voordeel. Zaken die ook nog eens door wetgeving regelmatig veranderen.

 

Op diverse websites zijn de hypotheken van verschillende geldverstrekkers te vergelijken. Vaak kunt u direct een hypotheekofferte aanvragen wanneer u geïnteresseerd bent in een bepaalde hypotheek.

 

Veel geldverstrekkers bieden de mogelijkheid om een hypotheek zonder advies af te sluiten. Daarbij bent u zelf wel volledig verantwoordelijk voor de keuze voor een hypotheek. Ook wanneer de keuze later niet zo goed blijkt. De mogelijkheid om een hypotheek zonder advies af te sluiten is tevens handig wanneer u elders al hypotheekadvies heeft gekregen. Wanneer u zelf een hypotheek afsluit kunt u fors besparen. U hoeft immers geen extra hypotheekadvieskosten te betalen.