Er zijn verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van een zakelijke hypotheek. Allereerst kunt u een bedrijfshypotheek afsluiten. Dit is een maatwerkhypotheek waar meestal strenge voorwaarden aan verbonden zitten. Doorgaans zult u drie jaar moeten ondernemen voordat u deze hypotheek kunt afsluiten. Soms is eerder ook mogelijk. Dit is sterk afhankelijk van het vertrouwen van een geldverstrekker in het bedrijf.

 

De rente is doorgaans hoger dan de rente bij een particuliere hypotheek. Een nadeel van deze vorm van de zakelijke hypotheek is dat u te maken krijgt met een boete wanneer u het bedrijf verkoopt. Daarnaast kan het zijn dat de bank meteen al uw geldzaken wil regelen.

 

Een andere optie is objectfinanciering. Dit wordt aangevraagd bij een gespecialiseerde hypotheekbank. Er wordt meer gekeken naar de waarde van het bedrijfspand dan naar de inkomsten van het bedrijf. Een voordeel van objectfinanciering is dat de rente er over het algemeen lager ligt dan bij een reguliere bank. Ook heeft u bij objectfinanciering minder kosten wanneer u wilt overstappen naar een andere zakelijke hypotheek.