Dit wil echter niet direct zeggen dat de hele hypotheek moet worden afgelost op deze manier. Een maatwerkhypotheek kan u helpen bij het maken van een combinatie tussen aflossen via een annuïteitenhypotheek en een aflossing via een (bank)spaarhypotheek levenhypotheek of beleggingshypotheek. Het is helaas in veel gevallen noodzakelijk om een combinatievorm te kiezen.

 

Bij de annuïteitenhypotheek is het totaal (bruto) maandbedrag gedurende de hele looptijd gelijk. Door het belastingvoordeel in de vorm van de hypotheekrente aftrek stijgen de netto maandlasten gedurende de looptijd. Het is daarmee een relatief dure hypotheekvorm. Echter doordat er direct op de geldlening wordt afgelost is dit ook een zekere hypotheekvorm.

 

Wijzigingen en verplichtingen die vanuit de overheid aan de burger zijn opgedragen in de vorm van het uitsluitend van de aflossingsvrije hypotheek hebben voor de nodige gevaren gezorgd. Het gevaar dat de Nederlandse consument door de huidige crisis nog verder in de problemen komt.

 

 

Maatwerk in rente

Het afsluiten van een annuïteitenhypotheek kan bij voorkeur worden gedaan in combinatie met een variabele rente op een deel van de hypothecaire geldlening. Omdat er direct op de lening wordt afgelost verkleind men het risico op een extreme stijging van de variabele hypotheekrente. Men dient in dit geval wel zo veel mogelijk af te lossen op de lening.

 

Maatwerk in rente kunt u het beste samenstellen met uw financieel adviseur. Hij kan u wijzen op de exacte gevaren in uw situatie. Het is de bedoeling dat u de huidige crisis zonder kleerscheuren doorkomt. Laat u daarom bijstaan door een deskundige.