Niet alleen de bankencrisis is rond 2007 aangevangen, ook andere markten kregen te maken met een crisis. Dit heeft ervoor gezorgd dat geldverstrekkers scherper gingen kijken naar de hypotheekaanvraag en dat ook de wettelijke regels tegelijkertijd werden aangescherpt.

 

De groepen in de Nederlandse samenleving die het hardst door deze wijzigingen in de hypotheek regels zijn getroffen zijn de mensen met variabele inkomsten en/of een discutabel betalingsverleden.

 

Eigenlijk zijn door de crisis de financieringsmogelijkheden voor freelancers, uitzendkrachten en mensen met een BKR codering volledig opgedroogd. Deze groepen in de samenleving zijn veroordeeld tot het zakendoen met louche en schimmige bureautjes of aangewezen op particuliere geldverstrekkers.

 

Andere wijzigingen die inmiddels zijn opgetreden of die op zeer korte termijn zullen aanvangen hebben betrekking op het afschaffen van de tophypotheek, het afschaffen van de volledige aflossingsvrije hypotheek en het beperken en zelfs afschaffen van de hypotheekrente aftrek. Het is voor de woningkoper op dit moment niet makkelijk.

 

Toch bestaan er nog enkele mogelijkheden. Mogelijkheden op het gebied van nieuwe hypotheekvormen en aanvullingen door de gemeente. Raadpleeg voor deze informatie een erkend hypotheekadviseur. Hij (of zij) kan zeker in deze tijd voldoende tijd en ruimte voor u inruimen.