Welke partijen zijn er in de markt als ik mijn hypotheek wil oversluiten?

De markt voor oversluiten van de hypotheek is misschien nog wel groter dan de markt voor aankoopfinanciering. Dit heeft te maken met het kleinere risico dat de geldverstrekker bij oversluiten van de hypotheek loopt. Hoe dit werkt leggen wij u in dit artikel uit.

Het oversluiten van een hypotheek is vaak van toepassing wanneer de consument al een redelijke termijn van de hypotheek erop heeft zitten. De keuze om over te sluiten kan gevoed worden door meerdere gebeurtenissen. Soms is een verbouwing de reden om verder te kijken en in andere gevallen kan het interessant zijn over te sluiten omdat de rente een duikvlucht naar beneden heeft genomen en de maandlast hierdoor erg zal gaan dalen.

 

Omdat bij oversluiten sprake is van een wijziging van geldverstrekkers is er sprake van een andere situatie dan wanneer men een eerste woningaankoop doet. De oversluitende woningeigenaar heeft immers ervaring met een hypotheekverstrekker.

 

Vrijwel iedere geldverstrekker wil risicoloze hypotheken in zijn portefeuille hebben. Omdat er in de meeste gevallen bij oversluiten sprake is van een hypotheek die al langer in gebruik is, en de woningwaarde in de tussentijd al weer gestegen kan zijn, is het risico voor de nieuwe geldverstrekker lager. Geen wonder dat deze de hypotheekaanvraag graag in zijn portefeuille wil opnemen.

 

Samen met een tussenpersoon is het mogelijk een duidelijk overzicht te maken van de geldverstrekkers die open staan om tegen de meest gunstige voorwaarden uw hypotheek over te nemen. Met name een tussenpersoon kan bij oversluiten van de hypotheek van onschatbare waarde zijn. Maak hier dan ook vooral gebruik van.