Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van twee aanvragers kan een tijdelijk contract een aanvulling op de arbeidsrelatie van de eerste aanvrager zijn. In veel gevallen kan een intentieverklaring van de werkgever uitkomst bieden. Met de intentieverklaring geeft de werkgever aan dat het tijdelijk contract bij gelijkblijvend functioneren en onder gelijkblijvende omstandigheden zal worden omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voor de intentieverklaring is op de model werkgeversverklaring voor het aanvragen van Nationale Hypotheek Garantie een invulmogelijkheid gecreƫerd.

 

 

Maatwerkhypotheken

De hypotheek zonder vast contract kan onder de maatwerkhypotheken vallen. Er is extra werk noodzakelijk omdat de hypotheek zonder vast contract niet tot de standaard hypotheekaanvragen behoort. Maatwerkhypotheken hebben net als de andere hypotheekvarianten als doel dat het risico voor de consument en de geldverstrekker zo laag als mogelijk moet zijn. Dit maakt de hypotheek zonder vast contract een lastig te financieren aanvraag. Maatwerkhypotheken kunnen door ervaren en specialistische hypotheekadvies kantoren worden verzorgd. Deskundig advies is op zijn plaats wanneer de hypotheekaanvraag door de achtergrond van de aanvrager complex is.

 

 

Hypotheekadvies

Hypotheekadvies kan worden ingewonnen bij de hypotheekadviseur. Niet elke hypotheekadviseur is gespecialiseerd in hypotheken voor consumenten zonder vast contract. Dit hypotheekadvies valt onder de noemer maatwerkhypotheek en kan meer kennis, kunde en contacten van de hypotheekadviseur vragen. Om deze reden is het verstandig contact op te nemen met een deskundig adviseur die zich met name richt op hypotheekadvies en maatwerkhypotheken voor specifieke gevallen.

 

 

Waarschuwingen

Door de steeds groter wordende vraag naar maatwerkhypotheken in de vorm van ondernemershypotheken, hypotheken voor mensen zonder vast contract, hypotheken voor freelancers en BKR hypotheken ontstaan steeds meer financieel advieskantoren met deze specialisaties. Niet al deze kantoren hebben daadwerkelijk de expertise om de maatwerkhypotheken te leveren.