Een hypothecaire lening is vooral bekend onder de namen "hyptoheek" en "hypothecair krediet". Met het afsluiten van een hypothecaire lening kunt u profiteren van de fiscale voordelen die deze leenvorm u kan bieden. Zo kunt u een hypothecaire lening bijvoorbeeld gebruiken om uw woning te verbouwen.

 

 

Wat zijn de voordelen van een hypothecaire lening?

Het afsluiten van een hypothecaire lening heeft zo zijn voordelen. Eén van die voordelen is de lage rente. Daarnaast kunt u vaak boetevrij aflossen, wanneer u wilt en hoeveel u wilt. Omdat de rente van een hypothecaire lening zo laag ligt, dan biedt dat voor veel mensen de zekerheid dat de lening terugbetaalt kan worden.

 

Daarnaast is de rente van een hypothecaire lening vaak aftrekbaar. Indien u uw huis als onderpand gebruikt, dan is het mogelijk dat de rente fiscaal aftrekbaar is. Dit geldt ook wanneer u de hypothecaire lening gebruikt om te verbouwen.

 

Maar welke hypothecaire lening past nu het beste bij u? Daar is geen algemeen antwoord op te geven. U kunt daarom ook het beste een gesprek aangaan met een financieel adviseur. Deze adviseur kan u precies vertellen welke hypothecaire lening het beste bij uw persoonlijke situatie past.