De bankgarantie van een hypotheek geeft u de verzekering dat de bank u een gegarandeerd bedrag betaalt, zodra de garantienemer niet meer zelf kan betalen. Zo kan een bankgarantie zijn voor een levering, maar natuurlijk ook voor uw huis.

 

Het is de Nationale Hypotheekgarantie die dan bijvoorbeeld de restschuld aan de bank terugbetaald. Wat u wel moet weten is dat een bankgarantie voor een hypotheek niet gratis is. De bank ontvangt hier namelijk een vergoeding voor en hier zal een contract voor afgesloten moeten worden. Wat een bankgarantie voor een hypotheek vooral doet is zekerheid bieden en daar zult u natuurlijk ook voor moeten betalen.

 

 

Wat zijn de kosten van een bankgarantie voor een hypotheek?

Wat u vooral moet weten is dat een bankgarantie niet alleen door banken afgegeven wordt, maar bijvoorbeeld ook door verzekeringsmaatschappijen. Maar u kunt zich natuurlijk afvragen wat de kosten zijn voor een bankgarantie van een hypotheek?

 

De kosten voor een bankgarantie zijn afhankelijk van meerdere factoren. Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld de maximale duur van de garantie en het maximaal gegarandeerde bedrag. Zo heeft niet elke garantie evenveel risico. In sommige gevallen kan er tussen een levering en betaling een grote periode zitten. U moet zich voorstellen dat een bankgarantie van een hypotheek vooral maatwerk is en toegespitst is op uw situatie. Het is in ieder geval belangrijk om dit altijd met uw hypotheekverstrekker te bespreken.