Berekening hypotheekadvies

De berekening van hypotheekadvies doet de hypotheekadviseur met de hypotheekadvies software. In dit rekenprogramma kan de hypotheekadviseur al uw individuele en voor een financieel maatwerkadvies noodzakelijke gegevens invoeren. Het adviesprogramma van de hypotheekadviseur berekent op basis van de ingevoerde gegevens welke rentevormen en rentevarianten op uw persoonlijke situatie van toepassing zijn. De berekening van het hypotheekadvies heeft niet uitsluitend betrekking op de hypotheekrente. De hypotheek moet op termijn afgelost worden. Voor het op termijn aflossen van een hypotheek zijn een aantal oplossingen. Al deze oplossingen hebben een eigen structuur op het gebied van kosten, kapitaalopbouw en dekking.

 

 

Kosten hypotheekadvies

De kosten van het hypotheekadvies moeten worden meegenomen bij het berekenen van de hypotheek. Naast de kosten van het hypotheekadvies zelf zijn er bij de aankoop van een woning een aantal bijkomende kosten zoals de notaris, de taxateur en eventueel een aannemer. De kosten van het hypotheekadvies worden door de geldverstrekker bij u in rekening gebracht of door de tussenpersoon. Wanneer de tussenpersoon de kosten aan u doorberekent, werd dit lange tijd gedaan op basis van afsluitprovisie waar u meestal 1% van het totaal leenbedrag moest betalen. Door nieuwe regelgeving werkt de hypotheekadviseur tegenwoordig op basis van uurtarief of voor een vaste vooraf vastgestelde vergoeding. Het voordeel van deze laatste twee kostenberekeningen is dat de financieel adviseur volledig vrij is in de keuze van advisering en niet gedwongen wordt naar een geldverstrekker te gaan die meer provisie uitkeert dan anderen. Het nadeel van het uurtarief en de vastgestelde vergoeding is dat u over het algemeen altijd deze kosten verschuldigd bent, ook wanneer er geen overeenkomst tot stand komt. De deskundig en erkend hypotheekadviseur wijst u vooraf op deze mogelijkheid.

 

 

Hoogte hypotheek

De hoogte van de hypotheek is gebaseerd op uw inkomen en de waarde van de woning. Dit wordt op deze manier gedaan om ervoor te zorgen dat er geen problematische hoge hypotheken worden afgesloten door mensen die dit eigenlijk niet kunnen betalen. Zowel op internet als bij een bank of hypotheekadviseur kan men opvragen wat op basis van het inkomen de maximale hoogte van een hypotheek kan zijn. Door renteschommelingen en aanpassingen in de acceptatiecriteria kan de hoogte van de hypotheek die u kunt afsluiten wijzigen.