Het aanvragen van een hypotheek is voor veel Nederlanders een periodiek terugkomend verschijnsel. De aanvraag is niet alleen een terugkerend verhaal, er moet ook nog eens inhoudelijk gekeken worden naar de huidige zaken die spelen op de financiƫle markten. Door de jaren heen zijn hypotheken en hypotheekvoorwaarden namelijk behoorlijk gewijzigd.

 

Momenteel staat Nederland aan de vooravond van enkele ingrijpende wijzigingen op het gebied van hypotheken en eigen woning bezit. De vastgoedcrisis zorgt voor veel onzekere tijden. Zeker nu verschillende indicatoren aangeven dat de bodem nog niet is bereikt. Ook de overheid helpt mee aan een verdere daling van de woningprijzen door de hypotheekrente aftrek ter discussie te stellen. Het is een kolderiek idee dat bezuinigingen op de fiscale facilitering van het eigen woningbezit de woningmarkt er weer bovenop zal brengen.

 

Het oversluiten of aanvragen van een hypotheek is dus een serieuze zaak waar serieus en inhoudelijk naar gekeken moet worden. Met name met behulp van een ervaren en deskundig hypotheekadviseur kan dit worden gedaan. Deze hypotheekadviseur kan u wegwijs maken in alle nieuwe regels en de toekomstige wijzigingen. Op deze manier bent u goed voorbereid op de toekomst.