Een hypothecaire lening is eigenlijk een andere benaming voor een hypotheek. Een voorbeeld van een hypothecaire lening is een aflossingsvrije hypotheek. Met een hypothecaire lening kan de aankoop van een huis gefinancierd worden. Maar tijdens de looptijd van een aflossingsvrije hypotheek hoeft de geldnemer niets af te lossen en zal alleen de rente betaald worden. In de meeste gevallen zal de geldnemer ook zelf geld inleggen.

 

 

Wat is nu precies een aflossingsvrije hypothecaire lening?

Een aflossingsvrije hypotheek is maar één van de soorten hypotheken die er beschikbaar zijn. Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u uitsluitend rente over de uitstaande schuld.

 

De aflossingsvrije hypotheek wordt vaak gebruikt door mensen die zelf een groot deel van de hypotheek financieren met eigen vermogen. Daarnaast willen deze mensen ook per maand geen geld aflossen.

 

De maximale hypotheek die u kunt afsluiten met een aflossingvrije hypotheek is vaak een percentage van de excutiewaarde van het huis en deze percentage verschilt per hypotheekverstrekker. Normaal gesproken ligt dit tussen de 50 en 100%. Dit wordt ook wel gezien als een garantie voor de geldverstrekker.

 

Diegenen die de aflossingsvrije hypotheek afsluit kan de gedurende dertig jaar van maximaal fiscaal voordeel genieten. Daarna zal de hyptoheekrenteaftrek te komen vervallen. Het is mogelijk om af te lossen op deze hypotheekvorm, maar dan kunt u vaak maar 10% van de totale schuld per jaar aflossen.

 

Het grootste voordeel van een aflossingsvrije hypotheek is dat de maandlasten lager liggen en dat er geen aflossing betaalt hoeft te worden. Daarnaast kunt u maximaal genieten van hypotheekrenteaftrek tijdens de looptijd van de lening.