De krediethypotheek is een hypotheekvorm die regelmatig gebruikt wordt tijdens de verbouwing van een woning. Tot aan een bepaald vooraf bepaald bedrag kan de geldnemer opnames doen uit de hypotheek zonder dat hij hiervoor opnieuw naar de notaris moet. Een ideale situatie in gevallen waar de kosten van de verbouwing om welke reden dan ook sterk kunnen schommelen.

 

De krediethypotheek is niet een kredietvorm zoals de aflossingsvrije hypotheek, spaarhypotheek of beleggingshypotheek. Het is meer een bijgesloten mogelijkheid. De krediethypotheek staat dan ook los van de hypotheekvorm die benoemt wordt om de hypothecaire geldlening op termijn af te lossen.

 

Gezien het alternatieve karakter van de krediethypotheek is het niet mogelijk deze hypotheekconstructie bij iedere geldverstrekker af te sluiten. Het is extra werk wat de hypotheekbank bij voorkeur tot een minimum wil beperken.

 

Net als bij een bouwdepot kan de krediethypotheek soortgelijke eisen hebben, in de vorm van het indienen van facturen voor de verbouwing bijvoorbeeld. De geldverstrekker vraagt vaak waar u de faciliteit voor wilt gebruiken en sluit consumptieve uitgaven vaak uit. Meer informatie hierover kunt u inwinnen bij de erkend hypotheekadviseur.