De Nationale Hypotheekbond is in het leven geroepen om de kosten van de verschillende hypotheken in kaart te brengen. Niet alleen de hypotheekrente speelt een rol. Aan de hypotheek gekoppelde producten kunnen ervoor zorgen dat een hypotheek met de laagste hypotheekrente alsnog zorgt voor hoge kosten. De Nationale Hypotheekbond zorgt ervoor dat er duidelijkheid is over de uiteindelijke maandlasten bij een hypotheek.

 

Online biedt de Nationale Hypotheek verschillende mogelijkheden. U kunt uitrekenen wat het maximale hypotheekbedrag is dat u kunt aanvragen. Daarbij kunt u aangeven welke hypotheekvorm uw voorkeur heeft. Er wordt vervolgens uitgerekend wat bij de verschillende geldverstrekkers de netto maandlast is.

 

Tevens kunt u online via de zogenaamde Hypotheek Check zien of u een lopende hypotheek kunt oversluiten naar een goedkopere hypotheek. Daarbij worden alle kosten, zoals boetes voor vervroegd aflossen en notariƫle toeslagen meeberekend.

 

De Nationale Hypotheekbond vergelijkt de hypotheken van verschillende geldverstrekkers, waaronder ABN AMRO, Aegon, Delta LLoyd, ING, Rabobank, SNS bank en Florius. Het zal dan ook duidelijk zijn dat de Nationale Hypotheekbond u veel tijd kan besparen bij het zoeken naar de goedkoopste hypotheek.