De Nationale Hypotheek Garantie is een zekerheidsgarantie die een koper van een woning aan de geldverstrekker kan bieden. In ruil voor de garantie biedt de geldverstrekker vaak een aantrekkelijke rentekorting. De Nationale Hypotheek Garantie wordt uitgegeven door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

 

 

Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen is ontstaan vanuit een overheidsinitiatief van Ministerie van VROM en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Het doel van de stichting is het bevorderen van het eigen woning bezit. Omdat de stichting vanuit de overheid wordt aangestuurd moeten de normen en voorwaarden jaarlijks door de minister van VROM en de VNG worden goedgekeurd. De uitvoering van de Nationale Hypotheek Garantie wordt bij de geldverstrekker neergelegd. Controle op de dossiers vindt alleen plaats wanneer de garantie wordt aangesproken.

 

 

Rentekorting

Omdat de geldverstrekker in geval de Nationale Hypotheek Garantie moet worden aangesproken door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen schadeloos wordt gesteld heeft de geldverstrekker vaak zeer aantrekkelijke tarieven voor leningen onder NHG. De rentekorting is van toepassing op alle hypotheekvormen en rentecombinaties. De geldverstrekker moet alleen de mogelijkheid bieden de garantie te accepteren. In uitzonderlijke gevallen accepteert de geldverstrekker voor een bepaalde hypotheekvariant geen NHG.

 

 

Aantrekkelijke hypotheek

Door de aantrekkelijke rentekorting en de tussenkomst van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen kan een aantrekkelijke hypotheek worden aangeboden. De Nationale Hypotheek Garantie is voor iedere huizenkoper of woningbezitter die overweegt te verbouwen een reële optie. De Nationale Hypotheek Garantie is alleen af te sluiten bij een nieuwe aankoop van een woning en bij het oversluiten van de huidige woning die gecombineerd gaat met een kwaliteitsverbetering aan deze woning. De NHG kan worden gesloten tot een maximum van € 350.000. Voor meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie kunt u terecht op de website van NHG.