Wat is de effectenhypotheek?

De effectenhypotheek is een hypotheekvorm die erg lijkt op de beleggingshypotheek. Bij de effectenhypotheek heeft de consument echter veel meer vrijheid met het beleggen.

Bij de beleggingshypotheek is er in de meeste gevallen sprake van enkele fondsen die de geldverstrekker in de gaten houdt. De beleggingen geeft u daarbij meestal uit handen aan de beleggingsexperts van de geldverstrekker. Maar voor wie zelf verstand heeft van beleggen is de effectenhypotheek een serieuze optie.

 

De effectenhypotheek is niet zonder risico. U bent bij deze hypotheekvorm immers zelf verantwoordelijk voor de beleggingen. U bent er ook verantwoordelijk voor dat er aan het einde van de looptijd van de hypotheek voldoende geld is om af te lossen. De effectenhypotheek is niet iets voor iedereen. U zult serieus verstand van beleggingen moeten hebben. Wie het goed aanpakt lukt het om een hoger rendement te halen dan bij de beleggingshypotheek.

 

Of een effectenhypotheek iets voor u is zult u moeten bespreken met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Houd daarbij vooral de risico's van de effectenhypotheek in de gaten. Niemand wil immers in de financiƫle problemen komen wanneer het mis gaat.