Bij de beleggingshypotheek is er in de meeste gevallen sprake van enkele fondsen die de geldverstrekker in de gaten houdt. De beleggingen geeft u daarbij meestal uit handen aan de beleggingsexperts van de geldverstrekker. Maar voor wie zelf verstand heeft van beleggen is de effectenhypotheek een serieuze optie.

 

De effectenhypotheek is niet zonder risico. U bent bij deze hypotheekvorm immers zelf verantwoordelijk voor de beleggingen. U bent er ook verantwoordelijk voor dat er aan het einde van de looptijd van de hypotheek voldoende geld is om af te lossen. De effectenhypotheek is niet iets voor iedereen. U zult serieus verstand van beleggingen moeten hebben. Wie het goed aanpakt lukt het om een hoger rendement te halen dan bij de beleggingshypotheek.

 

Of een effectenhypotheek iets voor u is zult u moeten bespreken met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Houd daarbij vooral de risico's van de effectenhypotheek in de gaten. Niemand wil immers in de financiƫle problemen komen wanneer het mis gaat.