Niet iedereen die een huis koopt heeft hetzelfde financiële plaatje. De ene persoon zal aan het begin van zijn of haar carrière staan, terwijl de ander al enige tijd werkt of zelfs met pensioen kan gaan. De ene persoon werkt in loondienst, de andere persoon is ondernemer. Iedereen zit in een andere situatie en heeft andere inkomsten. In alle gevallen zal de beste hypotheek voor die specifieke situatie moeten worden gezocht.

 

De beste hypotheek kunt u zoeken met de hulp van een erkend hypotheekadviseur. Hij weet alles over hypotheken en kan een klantprofiel van u opstellen. Aan de hand van dit klantprofiel kan de beste hypotheek worden gezocht. Het is raadzaam om een hypotheekadviseur te zoeken die onafhankelijk is. Hij kan namelijk de hypotheken van verschillende geldverstrekkers met elkaar vergelijken.

 

Zeker een rol spelen uw persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld sparen of beleggen? Wilt u iedere maand hypotheek aflossen of wilt u het aflossen uitstellen? Daarbij moet ook de regelgeving rond de hypotheekrenteaftrek in acht worden genomen. De hypotheekrenteaftrek kan u veel fiscaal voordeel bieden.