De lineaire hypotheek is een lening die vaak afgesloten wordt voor de aankoop van een huis. Met een lineaire hypotheek zal er maandelijks een vast bedrag afgeschreven worden van uw rekening, waarmee uw hypotheek wordt afbetaald. Het grote voordeel van een lineaire hypotheek is dat de maandlasten lager worden, naarmate de looptijd van de lening vordert.

 

 

Waarom zou ik een hypothecaire lening afsluiten?

Een hypothecaire lening afsluiten heeft veel voordelen ten opzichte van een normale lening. Met een hypotheek kunt u natuurlijk een groter bedrag lenen dan met een normale lening. Vaak kunt u maar een maximaal bedrag lenen en dit is niet genoeg om een woning te kunnen kopen.

 

Daarnaast biedt een hypothecaire lening vaak een lage rente aan. Over het geleende geld betaalt u uiteraard rente. Bij een normale lening ligt deze rente een stuk hoger, omdat het geleende bedrag vaak een stuk lager is. Hierdoor heeft u minder tijd nodig om de lening af te betalen en kunnen de hypotheekverstrekkers zo ook minder geld aan u verdienen. Vandaar dat bijvoorbeeld persoonlijke leningen vaak een hogere rente hebben dan een hypotheek.

 

Wat voor hypothecaire lening u ook wilt afsluiten, het is altijd verstandig om dit met een financieel adviseur te bespreken. Een adviseur kan u namelijk precies vertellen welke hypotheek het beste bij u en uw positie past.