Wilt u uw hypotheek meenemen? Indien u van plan bent om een nieuwe woning te kopen, dan kan het vaak aantrekkelijk zijn om de voorwaarden van uw oude hypotheek mee te verhuizen. Zo kennen veel hypotheek een soort verhuisregeling. De exacte regels staan vaak in de voorwaarden van uw hypotheekvorm. Een ander alternatief is een nieuwe hypotheek afsluiten, maar wanneer de voorwaarden van huidige hypotheek erg gunstig zijn dan kunt u deze voorwaarden ook meenemen.

 

 

Waarom uw hypotheek meenemen?

In sommige situaties kan het voordelig zijn om uw oude hypotheek mee te nemen. Zo kan uw huidige hypotheek bijvoorbeeld gunstigere voorwaarden hebben die beter bij uw wensen aansluit. Daarnaast kan de rentestand gestegen zijn, ten opzichte van de rente die bij uw oude hypotheek hoort. En het kan natuurlijk een stuk goedkoper zijn dan een nieuwe hypotheek afsluiten.

 

Maar u kunt zich natuurlijk afvragen of uw hypotheek meenemen wel de juiste oplossing is. De markt voor hypotheekrentes is namelijk continu in beweging. Daarnaast zijn er de laatste jaren allemaal weer nieuwe hypotheekvormen bij gekomen, die vaak betere voorwaarden hebben. Indien u een nieuwe woning wilt kopen, dan is het zeker de moeite waard om erover na te denken.

 

Indien mensen gaan verhuizen naar een duurdere woning, kan het verstandig zijn om een hypotheek mee te nemen. Vaak is de oude hypotheek niet voldoende om het nieuwe huis te financieren. Het kan dan nodig zijn om een tweede hypotheek af te sluiten. In feite sluit u een nieuwe hypotheek af naast uw oude, die dan eigenlijk meeverhuisd.