Hoewel in het dagelijks spraakgebruik de term hypotheek meestal wordt gebruikt om de geldlening die gebruikt is voor de aankoop van een woning aan te duiden, is in juridische zin sprake van iets anders. Hypotheek betekent een recht. Een recht dat de eigenaar van de woning overdraagt aan de geldverstrekker. Het recht houdt in dat de geldverstrekker het onderpand mag verkopen wanneer niet aan de betalingsverplichting wordt voldaan. Het bijzondere aan het hypotheekrecht is dat voor de gedwongen verkoop de tussenkomst van de rechter ontbreekt.

 

Het hypothecair krediet is hiermee eigenlijk de geldlening die gebruikt wordt om de woning aan te kopen. De term hypothecair krediet kan ook anders worden genoemd. Zo gebruikt men bijvoorbeeld hypothecaire geldlening of hypotheeklening als synoniem. Feit is en blijft dat het hypothecaire krediet de lening is die wordt gebruikt om (particulier) vastgoed aan te kopen.

 

Voor het afsluiten van een hypothecair krediet kunt u terecht bij een hypotheekadviseur. Deze adviseur inventariseert uw wensen, kijkt naar de mogelijkheden en maakt samen met u een passend financieel plaatje. De waarde van de hypotheekadviseur is groot. Zeker wanneer u de juiste adviseur kiest.

 

De juiste hypotheekadviseur heeft ervaring met hypotheekzaken. Hij is op de hoogte van de wet- en regelgeving en zet zich in om een bijdrage te leveren aan het best mogelijke product dat u kunt wensen. Het vinden van deze juiste hypotheekadviseur is niet altijd even makkelijk. Wanneer u echter vergelijkend onderzoek doet bijvoorbeeld via websites als Independer, waar verschillende klantervaringen over hypotheekadviseurs worden gepubliceerd, is de keuze makkelijk en snel te maken.