De goedkoopste hypotheek zal de hypotheek zijn die u uiteindelijk het minst kost, terwijl u de zekerheid heeft dat de hypotheek wordt afgelost en u er geen restschuld aan overhoudt. Een hypotheek kan goedkoop zijn door lage hypotheekrente. Hierbij moet een onderscheid worden gemaakt tussen bruto en netto hypotheekrente. Netto hypotheekrente is de hypotheekrente na fiscale aftrek.

 

Naast de hypotheekrente zijn ook andere dingen bepalend voor de hypotheeklasten. Een hypotheek bestaat uit verschillende componenten. Er kan een spaar- of een beleggingsdeel zijn of er is een verzekering gekoppeld aan de hypotheek. Deze financiële producten brengen maandlasten met zich mee. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een goedkopere verzekering. Zorg daarbij wel dat de verzekering niet zo veel uitgekleed wordt dat deze nutteloos wordt.

 

Bij het zoeken naar de goedkoopste hypotheek is het raadzaam om een hypotheekadviseur te raadplegen. Deze brengt uw financiën en uw wensen in kaart. Aan de hand van dit profiel dat ontstaat, kan worden gezocht naar de goedkoopste hypotheek.