Wanneer het tijd is om de hypotheek te verlengen dan is de rentevastperiode die u met de geldverstrekker bent aangegaan verstreken. De rentevastperiode is gekoppeld aan een tarief wat u gedurende deze periode voor het ontvangen van het geld moet betalen.

 

Over het algemeen blijft een hypotheek doorlopen zolang als de lening niet is afgelost. Dat wil zeggen dat er regelmatig een gesprek met de hypotheekbank aangegaan moet worden om voorwaarden, tarieven en misschien zelfs de inhoud van het hypotheekcontract te herzien. Het verlengen van de hypotheek is zo'n moment.

 

U bent niet verplicht bij dezelfde geldverstrekker te blijven. Het kan namelijk zijn dat een concurrent op basis van tarieven en voorwaarden interessanter voor u is. Door de jaren heen kan immers uw persoonlijke situatie veranderen. Wanneer u echter besluit over te stappen naar een andere geldverstrekker, moet u er rekening mee houden dat u opnieuw naar de notaris moet. Dit komt doordat bij de notaris niet alleen het eigendom van de woning is ingeschreven maar ook de verpanding aan de geldverstrekker. De wijziging in deze verpanding moet opnieuw worden ingeschreven.

 

Wanneer u de hypotheek moet verlengen doet u er goed aan appels met appels te vergelijken en rekening te houden met de verschillende voorwaarden die de geldverstrekkers u op dit moment aanbieden. Kijk uit want goedkoop kan duurkoop lijken.