Het BKR richt een ravage aan in Nederland. Hoewel dit niet de doelstelling is van het BKR beperkt het register banken om geld uit te lenen en consument om leningen af te nemen. In veel gevallen is het terecht wat er plaatsvindt. In sommige gevallen is het helaas onterecht. Vooral deze laatste groep heeft een probleem met de registratie.

 

Gelukkig bestaan er juristen die aan de letter van de wet toetsen of een registratie in het register van het BKR wel correct heeft plaatsgevonden. Deze juristen kunnen u de weg wijzen richting een rechter die een uitspraak kan doen over de verwijdering van de registratie. Want alleen de rechter kan een bank, geldverstrekker of andere registratieplichtige verplichten de verwijderen ongedaan te laten maken.

 

Een andere manier om toch in aanmerking te komen voor een hypotheek is het risico van de aanvraag dusdanig te verlagen dat er sprake wordt van een niet te missen kans voor de geldverstrekker. Dit kan door een grote som aan eigen middelen te gebruiken, door de lening versneld af te lossen en door volledige dekking van de hoofdsom te integreren. Wees creatief, en bedenk zo veel mogelijk manieren om extra voordeel voor de geldverstrekker te bieden.

 

Wanneer u het bovenstaande heeft gedaan is het taak en zaak de juiste geldverstrekker uit te zoeken. In de meeste gevallen is dit een geldverstrekker die dicht bij u staat. Bijvoorbeeld uw eigen huisbank. U kunt zelfs voorstellen aan deze bank een akte op te maken waarbij een deel van uw salaris direct op de hypotheekrekening wordt overgemaakt. Nog meer zekerheid voor de geldverstrekker. Zo ziet u, financieren met BKR draait aan alle kanten om het inbouwen van zekerheid. Hoe meer zekerheid u kunt tonen, hoe beter. Laat u niet in de luren leggen door schimmige en vervelende oplichtingsbureautjes die advertenties plaatsen op 'gratis' websites zoals Marktplaats. En denk erom: 'if an offer is too good to be true, it probably is!'