De goedkoopste hypotheek is een combinatieproduct. Het is de laagste prijs die betaald moet worden voor de lening, de risicoverzekering en de aflossing. Wanneer de som van deze delen laag is, ontstaat de goedkoopste hypotheek. De goedkoopste hypotheek wordt daarmee eigenlijk automatisch een maatwerkproduct. Maatwerk in rente. Maar ook maatwerk in verzekeren en aflossen. Het kan daarbij zomaar zijn dat de goedkoopste hypotheek bestaat uit onderdelen van drie verschillende aanbieders.

 

In de meeste gevallen kunt u voor de goedkoopste hypotheek het beste terecht bij een tussenpersoon. Deze tussenpersoon kan namelijk bij verschillende geldverstrekkers, banken en verzekeraars terecht om de optimale verdeling in financiële producten voor u te maken.

 

Verkijk u niet op ‘teaserrente’ en de variabele rente hypotheek. Deze hypotheken lijken interessant maar kunnen maandelijks of op korte termijn fors in kosten en prijs stijgen. Dit is in het verleden voorgevallen bij DSB bank met verschillende teaserrente producten en grootbanken als ING en ABN AMRO op het gebied van de variabele rente.

 

Wanneer u toch ervoor kiest een variabele rente hypotheek af te sluiten, combineer deze dan altijd met een lineaire of annuiteitenhypotheek. Dit zijn producten die ervoor zorgen dat de hypothecaire geldlening maandelijks wordt afgelost. Interessant, want bij een rentestijging kan de aflossing die u reeds heeft gedaan een voordeel opleveren.