Deze vraag wordt regelmatig aan de hypotheekadviseur gesteld. De vraag is alleen niet zo makkelijk te beantwoorden. Sinds het verdwijnen van Elq hypotheken is er in Nederland eigenlijk geen partij meer die zich richt op de financiering van eigen woning bezit voor mensen met een BKR registratie. En dat is jammer. Want de groep begint steeds groter te worden.

 

In een aantal van de BKR registraties heeft de registratie betrekking op een futiliteit. Het is bizar te noemen dat de ‘straf’ die wordt opgelegd door deze registratie zo groot is ten opzichte van de in sommige gevallen eenmalige vergissing. Gelukkig zijn er steeds meer geldverstrekkers, maar ook rechters die op deze manier hier op deze manier tegenaan kijken.

 

Hoewel er verschillende commerciële bureaus op de markt actief zijn die zich richten op het verwijderen van onterechte BKR registraties is het de vraag of al deze bureaus volledig zuiver op de graat zijn.

 

Wat wel nog steeds mogelijk is, is dat u in gesprek gaat met uw huisbank. Deze bank weet hoe u met geld omgaat. Dit kan zij namelijk zien op basis van uw gebruik van de betaalrekening die u bij de bank heeft. Wanneer de BKR registratie slechts betrekking heeft op een kleinigheidje, maakt u bij uw eigen bank de meeste kans op hypotheekverstrekking met een BKR.

 

Wees in ieder geval erg voorzichtig met schimmige en dubieuze kantoortjes. Kantoortjes die niet geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten en die opereren via een Postbusadres en een 06-nummer.