Het is niet altijd gemakkelijk om tot de voordeligste hypotheek te komen. Wat is immers voordelig? De voordeligste hypotheek zou dan rekening moeten houden met lage netto maandlasten, lage rente, lage leensom en ook nog eventueel voordeel aan waarde van de woning. Immers, altijd maar weinig uitgeven kan uiteindelijk ook zorgen voor verloedering van de woning. Af en toe zal er dus een verbouwing moeten plaatsvinden - ook onderhoud heeft zijn prijs.

 

Wanneer wij klakkeloos een zoektocht doen naar de laagste hypotheek, dan zal dit mogelijk ook de laagste woningwaarde veroorzaken. Beter is het om te investeren, geld opzij te zetten voor een verbouwing en hier rekening mee houden bij je gesprekken met de hypotheekadviseur. Zodat uw plannen voor nu en in de toekomst duidelijk zijn voor de betrokken partijen.

 

Wanneer u een afspraak maakt bij de hypotheekadviseur en u vertelt dat u op zoek bent naar de voordeligste hypotheek, dan zal hij zich toch even achter de oren krabben. Voordelig kan voor iedereen iets anders betekenen. De ene persoon zal weinig maandlasten willen hebben, niets aan de woning willen onderhouden, maar vervolgens ook een woning overhouden die aan waarde is gedaald. De andere persoon vindt dat voordelig iets is waar u ook na verkoop van de woning nog iets aan hebt.

 

Bespreek altijd met de hypotheekadviseur wat uw wensen zijn. Wat voordelig voor u kan betekenen, kan compleet iets anders betekenen dan voor uw buurman.... om maar even binnen de huizenwereld te blijven.