Indien u een leuke spaarrekening heeft, maar ook een flinke hypotheekschuld dan kunt u overwegen om uw hypotheek vervroegd af te lossen. U kunt dan de hypotheekschuld verminderen en dat is een groot voordeel, maar daar zitten natuurlijk ook nadelen aan.

 

 

Voordelen en nadelen van vervroegd hypotheek aflossen

Hypotheek aflossen doet iedereen wanneer ze een hypotheek hebben afgesloten, maar soms komt het voor dat er sneller afgelost kan worden. U kunt bijvoorbeeld een flinke erfenis geërfd hebben.

 

Het grote voordeel van vervroegd hypotheek aflossen zijn de dalende maandlasten. Maar u zult natuurlijk ook minder rente moeten betalen. De looptijd van de hypotheek zal ook nog eens een stuk korter worden.

 

Maar er kunnen ook nadelen zitten aan het vervroegd aflossen van hypotheek. Zo zullen sommige hypotheekverstrekkers een boeterente vragen voor vervroegd hypotheek aflossen. Daarnaast kan de belasting een naheffing doen en dat resulteert zich ook in een boete die u dan moet betalen.

 

Er zitten dus een aantal voordelen en nadelen aan vervroegd hypotheek aflossen. Wat voor beslissing u ook uiteindelijk neemt, zorg eerst dat u een gesprek aan gaat met een financieel adviseur. Een financieel adviseur kan u persoonlijk advies geven en u precies vertellen wat het verstandigst is in uw situatie. Maak dus eerst een afspraak en onderneem dan pas actie.