Een heet hangijzer is sinds de woekerpolisaffaire en de koopsompolissen van DSB bank, de aan de hypotheek gekoppelde verzekeringen. Maar gelukkig bestaan er ook nog een aantal normale verzekeringen die wel degelijk een nette premie rekenen voor een toch wel erg groot risico. Zo is de overlijdensrisicoverzekering in principe geen foute verzekering. En zo zijn er nog meer verzekeringen die bijna noodzakelijk zijn maar door de onduidelijke constructies niet altijd meer even veel aftrek bij het publiek vinden.

 

Om een einde aan deze onduidelijkheid te maken worden regelmatig op deze websites een aantal aan de hypotheek gekoppelde of gerelateerde verzekeringen besproken. Het is namelijk tegenwoordig mogelijk bijna alles te verzekeringen. Zolang er maar sprake is van het basisingredi├źnt: onzekerheid.

 

Bij ieder verzekeringsproduct is ergens sprake van een onzeker voorval. Wanneer het voorval zeker is, of wanneer opzet in het spel is kan er nimmer worden verzekerd. En zo denken mensen regelmatig naar bijvoorbeeld een goedkopere zorgverzekering over te kunnen stappen, zich niet realiserend dat premies fors stijgen omdat het ziektebeeld is verandert. Maar dat doet voor deze website niet ter zake. Omdat de hypotheek, de bijbehorende maandelijkse lasten en de berekeningen het uitgangspunt van deze website is.

 

De redactie van deze website is ervaren op het gebied van hypotheken, kredieten en lenen. Om de Nederlandse consument verder wegwijs te maken in het doolhof aan regels en methoden, wordt deze website regelmatig bijgehouden met nieuws en inhoud. De bedoeling is eigenlijk heel simpel en eenduidig: informeren. Deze website heeft met uitzondering van de getoonde banners en advertenties geen commercieel doel. Wanneer u dus in contact wilt treden met een financieel- of hypotheekadviseur kunt u dat niet bij de redactie van deze website doen. U zult zich hiervoor moeten wenden tot een erkend hypotheekadviseur of een van de partijen die zich door middel van een banner of deze website aan ons gekoppeld heeft.