Hoewel de verwachting van de rente door analisten niet iets is wat de Nederlandse consument op dit moment zou willen horen, is het naar alle waarschijnlijkheid wel de realiteit. Rente is laag. Kosten worden hoger. Het is een normale en reële gedachte dat hiermee de rente zal stijgen.

 

 

Trendanalyse

Online zijn er verschillende analisten actief die op basis van technische en tactische analyse bepalen wat de richting in de financiële markten zal zijn. Op basis van deze analyse technieken proberen de analisten te voorspellen wat er gaat gebeuren. Dit kan gedaan worden op het gebied van aandelen, valuta, grondstoffen en dus ook de verwachting van de rente.

 

 

Naderend einde rentevastperiode

Wanneer het einde van de rentevastperiode van uw hypothecaire geldlening in zicht komt is het verstandig te bekijken wat de mogelijkheden op dit moment zijn. Vraag bij verschillende geldverstrekkers hun tarieven en voorwaarden op. Het kan zomaar zijn dat tijdens uw vorige renteperiode enkele zaken zijn verandert en nieuwe en andere voorwaarden gelden voor een nieuwe hypotheekaanvraag.

 

 

Advies door de erkend hypotheekadviseur

Wanneer de tijd gekomen is een nieuwe hypotheek af te sluiten is het van groot belang uitsluitend zaken te doen met de erkend hypotheekadviseur. Deze adviseur is in het bezit van het diploma ‘Erkend Hypotheekadviseur’ wat is afgegeven door de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs, ook wel de SEH. Adviseurs in bezit van de nodige diploma’s worden ingeschreven in het register van de SEH wat via de website van de stichting te raadplegen is. Staat de adviseur niet ingeschreven? Geen zaken mee doen. Hij (of zij) mag dit niet!