Schulden zijn vaak duur. Zeker wanneer sprake is van extra opslagen, consumptieve kredieten en credit cards. De rente en kosten bij deze kredietvormen zijn vaak hoog. Wat in combinatie met de aflossing fors kan drukken op uw maandelijkse begroting.

 

Het kan daarom interessant zijn samen met uw hypotheekadviseur een saneringshypotheek samen te stellen. Hierbij maakt u optimaal gebruik van de overwaarde in de woning, de lage rente en daarmee betaalt u dus een lagere maandlast.

 

Wanneer u serieus overweegt een saneringshypotheek af te sluiten moet u er rekening mee houden dat de aflossing bij een hypothecaire geldlening over het algemeen over een periode van 30 jaar wordt uitgesmeerd. Dit is in geval van consumptieve bestedingen - welke niet aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting - erg ongunstig. Het is daarom aan te raden een maatwerkhypotheek in rente en aflossing samen te stellen.

 

Een maatwerkhypotheek in rente en aflossing maakt gebruik van extreem lage rente die geldt voor de variabele rente hypotheek, maar zorgt er tegelijk voor dat er een gelijk deel via een lineaire hypotheek of een annuïteitenschema wordt afgelost. Het zorgt ervoor dat tegen lage kosten, rente en premie de schuld snel kan worden afgelost.