Eigen huis

Bij het kopen van een eigen huis komt veel kijken. De hypotheekadviseur kan alles uitleggen wat te maken heeft met het huis en een hypotheek. Een eigen huis biedt veel mogelijkheden want de woning kan volledig naar de eigen zin worden ingericht en verbouwd. Ook zal een eigen huis na verloop van tijd eigendom worden waardoor een aanzienlijke lastenbesparing kan optreden. Voor veel mensen is het hebben van een eigen woning een vorm van oudedagsvoorziening. Op termijn zal de woning zorgen voor een lastenverlaging omdat er geen of slechts weinig hypotheekrente hoeft te worden betaald. De keuze voor de aflossingsvariant is hierbij bepalend.

 

 

Hypotheek

Een hypotheek is een lening die gebruikt wordt voor de aankoop van een eigen woning. De hypotheek kan bij verschillende geldverstrekkers en tegen verschillende voorwaarden worden afgesloten. Het afsluiten van een hypotheek kan ook via een financieel adviseur of hypotheekadviseur. Deze deskundig adviseur is in het bezit van de benodigde diploma’s en heeft hiervoor de opleidingen gevolgd. Jaarlijks moet de hypotheekadviseur zijn kennis op peil houden. Dit is een veilig gevoel bij het maken van de juiste keuze voor een adviseur die u gaat helpen bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek.

 

 

Hypotheekvormen

Hoewel de persoonlijke situatie van mensen sterk kan verschillen zijn er een aantal standaardproducten. Deze standaardproducten zijn gebaseerd op de verschillende hypotheekvormen. Grofweg kan een onderscheid gemaakt worden tussen de volgende hypotheekvormen: aflossingsvrije hypotheek, levenhypotheek, beleggingshypotheek, spaarhypotheek, lineaire hypotheek en annuïtaire hypotheek. Juist omdat de persoonlijke situatie niet overal gelijk is, kan de hulp van een hypotheekadviseur uitkomst bieden. De hypotheekadviseur kent de voorwaarden van de verschillende hypotheekaanbieders en kent de mogelijkheden van de verschillende hypotheekvormen.

 

 

Hypotheekadvies

Zoals gezegd kan hypotheekadvies worden ingewonnen bij de hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur kan bij een bank of geldverstrekker werken maar kan ook onafhankelijk zijn en bij een financieel advieskantoor werken. De hypotheekadviseur die werkt bij een financieel advieskantoor kan aanbiedingen van verschillende geldverstrekkers met elkaar vergelijken zodat de juiste hypotheek die bij uw huis past kan worden bevonden.