Wanneer u een woning gaat kopen zult u een hypotheek moeten afsluiten. Dit kan bij verschillende partijen. Nu zullen bijna alle partijen beweren de beste hypotheek en de laagste hypotheekrente voor u te hebben. Het is dan ook heel belangrijk dat u kritisch bent tijdens het vergelijken van hypotheken.

 

Zo kan een partij zeggen dat deze de laagste hypotheekrente hanteert. Maar de kosten zitten vervolgens verborgen in aan de hypotheek gekoppelde financiële producten, zoals een verzekering of beleggingen. De hypotheekrente is dan inderdaad erg laag, maar door de hoge kosten van bijvoorbeeld de verzekering betaalt u hoge hypotheeklasten.

 

Ook kan een partij zeggen dat er over de hypotheekrente valt te onderhandelen. Maar in veel gevallen komt u ook na het onderhandelen uit op een hypotheekrente die hoger is dan bij andere partijen. Nu is er niets verkeerd aan het onderhandelen over de hypotheekrente, maar een tip die wij u willen meegeven is: blijf altijd kritisch en houd de hoogte van de hypotheekrente bij andere partijen in het achterhoofd tijdens het onderhandelen.

 

Ook adverteert een partij soms met het feit dat er in het eerste jaar een extreem lage hypotheekrente wordt betaald. Vaak is na het eerste jaar de hypotheekrente echter hoger dan bij andere partijen.

 

Blijf altijd kritisch wanneer u een hypotheek wilt afsluiten. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan rekening houden met bovenstaande "addertjes onder het gras" en voor u de beste hypotheek vinden.