Wanneer u als startende ondernemer een doorsnee hypotheekadviseur raadpleegt, dan kunt u nul op rekest krijgen. Er zal worden gezegd dat u minstens drie jaar moet ondernemen. Maar het is ook voor startende ondernemers, die nog geen drie jaar ondernemen, mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Wat u daarvoor moet doen is een hypotheekadviseur gespecialiseerd in ondernemershypotheken in de arm nemen en ervoor zorgen dat uw financiële onderbouwing in orde is.

 

Uiteindelijk draait een hypotheekaanvraag niet alleen om jaarcijfers, maar om het totale financiële plaatje. Wat zou er gebeuren wanneer u arbeidsongeschikt wordt? Heeft u een oudedagsvoorziening? Een financieel adviseur kan u helpen met uw financiën in kaart brengen. Zo ontdekt u ook waar de risico's zitten en kunt u verzekeringen afsluiten om deze risico's af te dekken.

 

Hoe meer risico's zijn afgedekt, hoe groter de kans dat u een hypotheek kunt afsluiten. Ook wanneer u nog geen drie jaar onderneemt en uw financiën zijn op orde. Voor een hypotheek kunt u terecht bij een reguliere hypotheekverstrekker zoals uw eigen bank. Maar u kunt ook bij de gespecialiseerde hypotheekverstrekker aankloppen. Deze hanteren meestal soepelere voorwaarden dan de reguliere hypotheekverstrekkers.