Wie een huis wil kopen zal in de meeste gevallen een financiering moeten afsluiten om de aankoopprijs te kunnen voldoen. Omdat in geval van de aankoop van een woning sprake is van een specifieke constructie sluit men geen lening of maar een hypothecaire geldlening. Kenmerkend voor deze hypothecaire geldlening is dat er sprake is van een onderpand dat aan de geldverstrekker wordt verpand. Door deze verpanding is het mogelijk vaak aanzienlijke bedragen te lenen.

 

Maar de startershypotheek is niet zomaar een hypotheek. Het kopen van een woning is over het algemeen de grootste en meest belangrijke aankoop die in een mensenleven gedaan kan worden. De eerste keer dat men dit doet is spannend en moet goed begeleid worden. Daarom is er de startershypotheek; een specifieke hypotheekvorm die starters de mogelijkheid biedt een woning te kopen.

 

Bij de startershypotheek wordt extra rekening gehouden met het feit dat de aankoop de eerste aankoop is die men doet. Daarom zijn er een aantal (Gemeentelijke) subsidies beschikbaar. Deze subsidies hebben over het algemeen betrekking op het verminderen van risico’s. Risico’s die de maandlasten met zich meebrengen.

 

Wanneer u de exacte kenmerken van de startershypotheek te weten wilt komen, kunt u het beste contact opnemen met de erkend hypotheekadviseur. Regels en kenmerken zijn namelijk aan verandering onderhevig en het is niet ons doel u niet correct te informeren.