De spaarhypotheek is een zeer aantrekkelijke constructie. De hypotheek bestaat uit een hypothecaire lening en een spaarrekening. De rente die de consument ontvangt op de spaarrekening is gelijk aan de rente die wordt gerekend over de geldlening. Aan het einde van de looptijd wordt de hypothecaire lening afgelost met het geld dat op de spaarrekening bij elkaar is gespaard.

 

Omdat de aflossing van de hypotheek is uitgesteld, kan de consument bij de spaarrekening maandelijks hypotheekrenteaftrek terugkrijgen. Een voorwaarde is wel dat de woning als hoofdverblijf wordt gebruikt. Voor een tweede woning kan in slechts bijzondere gevallen hypotheekrenteaftrek worden aangevraagd.

 

 

Hypotheekrenteaftrek aanvragen voor spaarhypotheek

Denkt u dat u in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek, dan kunt u dit via de website van de belastingdienst aanvragen. De hypotheekrenteaftrek is echter wel aan voorwaarden verbonden. Zo moet de woning uw hoofdverblijf zijn. Voor een tweede woning kan men slechts in bepaalde gevallen hypotheekrenteaftrek worden aangevraagd. Ook moet u een inkomen hebben waarover inkomstenbelasting en loonheffing wordt betaald. U kunt de hypotheekrenteaftrek zelf aanvragen maar u kunt dit ook door een hypotheekadviseur laten doen.