Er zijn een aantal hypothecaire leningen die u kunt afsluiten bij een hypotheekverstrekker. Eén van die leningen heet ook wel de spaarhypotheek. Een spaarhypotheek is eigenlijk een hypothecaire lening en een spaarrekening. Zo lost u tegelijkertijd uw hypotheek af én spaart u daarna een kapitaal. Het is dan ook niet zo gek dat deze hypotheekvorm zeer populair is.

 

Daarnaast is het ook mogelijk om een lineaire hypotheek af te sluiten. Met deze hypotheek lost u iedere periode een vast bedrag af. Daarnaast wordt de rente jaarlijks steeds lager en daarom zou u het voor u een zeer interessante hypotheekvorm kunnen zijn.

 

Een andere mogelijkheid is de beleggingshypotheek. Deze hypotheek is gekoppeld aan beleggingen op aandelen en dergelijke. Zo wordt aan het einde van de looptijd de hypotheek afgelost met een opgebouwde waarde van de beleggingen. Tijdens de woekerpolis-affaire moest deze hypotheekvorm het ook ontgelden en is daarom drastisch in populariteit gedaald.

 

Voor welke hypotheekvorm u ook uiteindelijk kiest, het is altijd belangrijk om een gesprek aan te gaan met uw financieel adviseur. Een financieel adviseur kan uw advies geven op maat en u precies vertellen welke hypotheekvorm voor u en uw situatie het beste is.