Steeds meer Nederlandse consumenten kiezen ervoor consumptieve kredieten, creditcard schuld en andere leningen in de hypotheek op te nemen. Het renteverschil is door de woning als onderpand aanzienlijk. Voor hetzelfde maandbedrag aan rente bij de leningen, kan vaak bij hypothecaire krediet rente én aflossing worden voldaan. Geen wonder dat oversluiten van leningen in de hypotheek populair is.

 

Financiële planning op het gebied van saneringen kan zeer interessant zijn wanneer men ervoor kiest maatwerk in rente en versnelde aflossing toe te passen. Op deze manier krijgt u het meeste waar voor uw geld.

 

De correct uitgevoerde saneringshypotheek bestaat uit een variabele rente hypotheek voor de consumptieve schulden. De rente over deze variabele rente hypotheek is alleen aftrekbaar wanneer de schuld gebruikt is voor de aankoop, verbouwing of de verbetering van de eigen woning. Omdat er geen sprake is van aftrekbare rente is het verstandig dit deel van de lening met spoed lineair of via een annuitenaflossing af te lossen. Het resterende deel van de hypotheek blijft veilig rentevast. Geen risico nemen wat u niet kunt dragen is hier het devies.

 

Door deze maatwerk in sanering toe te passen zal een situatie ontstaan waar versneld op de ooit consumptieve lening kan worden afgelost. Aantrekkelijk, interessant en ook nog eens goedkoop.