Banken en kredietverstrekkers spelen handig in op de toenemende vraag van huizenkopers die zoeken naar een goede en geschikte hypotheek. Als cliënt heb je keuze uit diverse hypotheekvormen, zoals de effectenhypotheek, de beleggingshypotheek, de aflossingsvrije hypotheek, de spaarhypotheek of de levenhypotheek. Maar als je wilt weten welke hypotheek nu echt het beste bij je past, raden we je aan op zoek te gaan naar een passend hypotheekadvies.

 

 

Een hypotheek

Een hypotheek is eigenlijk niets anders dan een lening. Het gaat echter ome en lening die gebruikt wordt om een huis te kunnen bekostigen. Meestal bestaat de lening uit twee delen, een aflossingsdeel en een rentedeel. Iedere maand betaal je een deel rente aan de bank en aflossing over je hypotheeksom. Maar je kunt ook kiezen voor een andere vorm van hypotheken, zoals een hypothecaire lening die samengaat met sparen of met beleggen. Dan betaal je iedere maand niet alleen voor rente en aflossing, maar ook inleg voor je beleggingen of premies voor verzekeringen en sparen.

 

 

Goede hypotheek

De lineaire hypotheek, de spaarhypotheek, de groeihypotheek, de groene hypotheek, de hybride hypotheek, de annuïteitenhypotheek of de levenhypotheek. Welke hypotheekvorm je ook wil afsluiten, het is van belang om goed op de hoogte te zijn van alle regeltjes, eisen en voorwaarden. Goed advies kan voorkomen dat je te haastig een besluit neemt en een hypotheek afsluit waar je eigenlijk niet op zit te wachten. De meest geschikte vorm van hypotheken vind je niet zomaar en we raden dan ook aan om je goed voor te bereiden. Je kunt online ook al heel veel informatie vinden over hypotheken, maar het is net zo handig om op gesprek te gaan bij een financieel expert.

 

 

Via het internet

Door de komst van het internet zijn veel hypotheken online terug te vinden en komen ze dichterbij voor iedereen. Dat is erg fijn, want aan de hand daarvan kun je hypotheken met elkaar vergelijken en bepalen of een hypotheek wel of niet aan je voorwaarden voldoet. Via de websites van kredietinstanties, banken en financiële instellingen is dus genoeg informatie te vinden over de meest uiteenlopende hypotheekvormen. Het is goed om in de gaten te houden dat de informatie op de websites kan verschillen en je niet in alle gevallen te maken hebt met een professioneel bedrijf. Daarom is het goed om naast dit online onderzoek ook een gesprek aan te vragen bij de bank of een financieel expert.

 

 

Hypotheekadviseur

Behalve op het internet kun je ook bij banken en kredietinstanties veel informatie vinden over diverse hypotheekvormen. Maar buiten al die informatie, zul je bij banken en hypotheekverstrekkers professionals vinden die je verder kunnen helpen bij je zoektocht, maar ook bij het afsluiten van de hypotheek. Zo’n hypotheekadviseur heeft doorgaans verstand van zaken en kan je veel beter helpen bij het vinden en afsluiten van de juiste hypotheek. Daar wordt dan gekeken naar je eigen wensen, je inkomen en de voorkeuren die je aan je hypotheek stelt. Het zoeken en kopen van een woning is al ingewikkeld genoeg en de meeste huizenkopers hebben dan ook behoefte aan een passend en juist hypotheekadvies.