De overbruggingshypotheek is een bijzondere hypotheekvorm voor het geval u met twee woningen zit. Het is namelijk niet altijd mogelijk dat u uw oude woning verkocht heeft voordat u uw intrek neemt in de nieuwe woning. De situatie van twee hypotheken hebben zorgt ervoor dat u meer geld nodig heeft dan u aan kapitaal heeft of kunt lenen. De bedoeling van de overbruggingshypotheek is om juist deze periode te overbruggen.

 

Niet iedereen kan zomaar een overbruggingshypotheek aanvragen. De hypotheekverstrekker moet het vertrouwen hebben dat u de oude woning snel verkoopt en dat u de hypotheek kunt aflossen. Er wordt een extra risico door de hypotheekverstrekker genomen. Dit uit zich in een hogere hypotheekrente. Dit brengt voor u extra kosten met zich mee.

 

Wat de overbruggingshypotheek kenmerkt is dat deze vaak voor maximaal drie jaar kan worden afgesloten. In dit tijdbestek zal de oude woning in veel gevallen volgens de hypotheekverstrekker verkocht moeten zijn. Een andere voorwaarde die bij de overbruggingshypotheek komt kijken is dat deze direct moet worden afgelost zodra de oude woning verkocht is.

 

Realiseert u zich dat geld lenen altijd geld kost en dat een overbruggingshypotheek er is om een tijdelijke periode te dekken. U betaalt veel rente bij deze hypotheekvorm. Probeer in te schatten hoe snel u uw oude woning verkocht heeft wanneer u besluit om een nieuwe woning te kopen en te verhuizen.