Een erkend hypotheekadviseur is een adviseur die staat ingeschreven bij de SEH. Dit staat voor Stichting Erkend Hypotheekadviseur. Om de erkenning te behouden moet de hypotheekadviseur ieder jaar PE-punten halen. PE staat voor Permanente Educatie. Het is namelijk zo dat er regelmatig wat verandert op het gebied van hypotheken. Deze veranderingen hebben invloed op de mogelijkheden van de consument. Om het beste hypotheekadvies te kunnen blijven geven moet de hypotheekadviseur wel op de hoogte zijn van deze veranderingen.

 

Lange tijd werd de hypotheekadviseur beloond middels een afsluitprovisie. De hypotheekadviseur ontving daarbij tussen de 0,5% en de 1,5% van de hypotheeksom. Deze manier van belonen is op een gegeven moment afgeschaft. Sindsdien werken veel hypotheekadviseurs op basis van een uurtarief. Vraag van tevoren wat de kosten van een hypotheekadvies zullen zijn.

 

Via de zoekmachine Google kunt u online een erkend hypotheekadviseur in uw buurt vinden. U kunt zoeken op de term 'hypotheekadviseur' met daarbij de naam van uw woonplaats. U zult dan verschillende websites vinden met contactinformatie van een erkend hypotheekadviseur in uw buurt.