Even uw jaarinkomen invullen, de hypotheek berekenen en meteen een hypotheekofferte online aanvragen. Met het internet is het allemaal mogelijk. Toch is het niet altijd verstandig om uitsluitend gebruik te maken van online adviestools. Het is met adviestools namelijk niet mogelijk om maatwerk te verrichten. Het is dan ook raadzaam om deze adviestools vooral te gebruiken ter indicatie.

 

Wilt u hypotheekadvies dat goed aansluit op uw mogelijkheden en wensen, dan is het goed om een erkend hypotheekadviseur te zoeken. Online advies kan namelijk nooit ter vervanging dienen van echt hypotheekadvies. In een hypotheekgesprek brengt de hypotheekadviseur uw wensen in kaart.

 

Zorg dat er van tevoren duidelijkheid is over de kosten van het hypotheekadvies. Sinds de hypotheekadviseur zijn beloning niet meer in de vorm van een percentage van de hypotheeksom mag vragen, werken steeds meer hypotheekadviseurs met een vaste vergoeding of een uurtarief. Vraag naar de manier van de beloning, zodat u weet welke kosten u zult maken voor het hypotheekadvies.

 

Online kunt u een hypotheekadvieskantoor in uw buurt vinden. Een hypotheekadvieskantoor dient te zijn opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten. Ook dit kunt u online natrekken.