Wanneer u op zoek bent naar online hypotheekadvies, dan zult u op verschillende informatieve websites over hypotheken stuiten. Zo zijn er verschillende bronnen te vinden die informatie geven over de verschillende hypotheekvormen, de voor- en nadelen van deze diverse hypotheekvormen en de regelgeving omtrent de hypotheekrenteaftrek. Let u daarbij altijd op of de informatie die u vindt recent is. Ieder jaar is er namelijk weer nieuwe regelgeving en een hypotheekvorm die een jaar geleden fiscaal aantrekkelijk was, hoeft dat nu niet meer te zijn.

 

Ook kunt u online een afspraak maken met de hypotheekadviseur. Dit is de beste manier om online aan hypotheekadvies te komen. Dit betekent wel dat u de hypotheekadviseur persoonlijk te spreken krijgt. Echt online hypotheekadvies is lastig omdat de hypotheekadviseur een profiel van de consument moet opstellen. Dit gaat het beste in een persoonlijk gesprek.

 

Let er altijd op dat een hypotheekadviseur is ingeschreven bij de SEH (Stichting Erkenning Hypotheekadviseurs). Anders mag de adviseur geen hypotheken voor u afsluiten. Voor websites geldt dat zij wel informatie mogen geven over hypotheken, maar geen hypotheken mogen verstrekken wanneer de SEH inschrijving ontbreekt.