Online is er steeds meer informatie over hypotheken te vinden. Het vergelijken van hypotheken, het inlezen in de hypotheekmaterie en zelfs het afsluiten van een hypotheek is online te doen. Een bekende speler op dit gebied is MoneYou. Dit is een dochterorganisatie van de ABN Amro bank waar de focus ligt op het online bankieren. De afsluitkosten van een hypotheek liggen bij MoneYou rond de driehonderd euro. Dit is zo goedkoop omdat u zelf de regie voert over het hypotheekaanvraagtraject.

 

Houd er rekening mee dat aan het afsluiten van een online hypotheek voorwaarden verbonden zijn. Zo is het aanvragen van een online hypotheek bij MoneYou alleen mogelijk wanneer u kunt aantonen dat u een vast inkomen heeft. Mensen met inkomsten uit een uitkering zoals de WW of de WAO komen niet in aanmerking voor de online hypotheek van MoneYou. Daarnaast zal er nooit meer dan honderd procent van de executiewaarde worden uitgeleend. Dit betekent voor veel consumenten dat zij de aankoop van de woning deels met eigen spaargeld moeten financieren.

 

Overigens zijn er bij het afsluiten van een online hypotheek wel enkele zaken die fysiek geregeld moeten worden. Deze zaken kunnen wettelijk niet online worden geregeld. Dit zijn de taxatie van de woning, het opsturen van bewijsstukken en het ondertekenen van de hypotheekakte bij de notaris.