Hoewel een hypotheek online aan te vragen is, is het wel verstandig om dit te doen wanneer u enige kennis heeft over hypotheekvormen. Een erkend hypotheekadviseur kan u ondersteunen bij het zoeken naar de meest geschikte hypotheekvorm. U kunt een hypotheekadviseur van uw eigen bank raadplegen, maar er zijn ook onafhankelijke hypotheekadviseurs. Deze kunnen zaken doen met verschillende geldverstrekkers.

 

Voor het aanvragen van een offerte voor een hypotheek dient u uw inkomensgegevens bij de hand te hebben. Vaak kan de rekentool online al een indicatie geven van de maandlasten. Een handige website is de Nationale Hypotheekbond waar u de hypotheken van meer dan zevenhonderd geldverstrekkers kunt vergelijken. Hier zal bij een gegeven inkomen van verschillende hypotheken de bruto en netto maandlasten worden getoond. Via de website kunt u meteen een hypotheekgesprek aanvragen bij de geldverstrekker van uw keuze.

 

De internethypotheek is een hypotheek die steeds meer aan populariteit wint. U kunt een groot deel van de hypotheekaanvraag vanuit uw luie stoel uitvoeren. Met een scanner kunt u de benodigde bewijsstukken digitaal aanbieden. Zo kunt u online simpel een hypotheek offerte aanvragen.