Online hypotheek berekenen heeft betrekking op de maximale leencapaciteit. Online hypotheek berekenen kan slechts bij benadering omdat het leenbedrag afhankelijk is van verschillende variabele factoren. De maximale leencapaciteit is gebaseerd op de volgende twee factoren:

 

  • Het brutojaarinkomen inclusief vakantiegeld mag worden vermenigvuldigd met een factor 4,5 tot 5.
  • Maximaal 125% van de executiewaarde van de woning.

 

De maximale hypotheek verstrekking moet passen binnen deze beide factoren.

 

 

Hypotheek

Online kan een hypotheek niet verkocht worden omdat dit juridische complicaties met zich meebrengt. Ter bescherming van de consument moet de hypotheekadviseur bij zijn hypotheekadvies een klantprofiel opstellen. Daarnaast moet hij de juiste voorlichting geven en moet hij de klant identificeren. Dit moet plaats hebben gevonden voordat de hypotheekofferte is aangevraagd. Voor meer informatie over en het afsluiten van een hypotheek kan men terecht bij een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur werkt bij een hypotheekadvieskantoor en kan bemiddelen voor verschillende geldverstrekkers. Hierdoor kunnen verschillende voorwaarden met elkaar worden vergeleken zodat de juiste hypotheek kan worden gekozen.

 

 

Hypotheek berekenen

Het exact berekenen van de hypotheek doet de hypotheekadviseur aan de hand van zijn hypotheekadvies software. Hierin worden alle variabelen meegenomen en kan een indicatie gegeven worden van de maandelijkse kosten. Deze indicatie wordt gegeven omdat de kosten van de overlijdensrisicoverzekering en levensverzekering definitief door de verzekeraar worden bepaald. Het berekenen van de hypotheek en de hoogte van de bijbehorende maandlast is afhankelijk van de keuze die de klant maakt voor een bepaalde hypotheekvorm.

 

 

Online hypotheek berekenen

Online berekenen van een hypotheek is niet volledig betrouwbaar. Voor het juiste hypotheekadvies kan men terecht bij een erkend hypotheekadviseur. De erkend hypotheek adviseur kan hulp bieden bij het kiezen van de juiste hypotheek met gunstige voorwaarden.