Bij diverse geldverstrekkers is het mogelijk om een internethypotheek aan te vragen. Hierbij kan een groot deel van het aanvraagtraject online doorlopen worden. Wanneer een geldverstrekker de hypotheek uitsluitend online aanbiedt en hierdoor lage kosten heeft, dan kunt u profiteren van een lage hypotheekrente.

 

Een groot voordeel van online een hypotheek uitkiezen is dat u dit bij meerdere geldverstrekkers kunt doen. U bent dus niet gebonden aan uw eigen bank. Daarnaast zijn er diverse onafhankelijke partijen die de hypotheken van verschillende geldverstrekkers met elkaar vergelijken. Zo kunt u direct zien waar u het voordeligst een bepaald geldbedrag kunt lenen.

 

Voor het online afsluiten van een hypotheek heeft u de nodige bewijsstukken nodig. Zo dient u uw arbeidscontract, uw legitimatiebewijs, loonstroken en een werkgeversverklaring te overleggen. Deze kunt u inscannen en digitaal aanbieden. Bij uw aanvraag wordt een toetsing bij het BKR gedaan.

 

Wordt uw aanvraag goedgekeurd dan zult u nog wel de deur uit moeten. Het ondertekenen van de hypotheekakte bij de notaris is iets dat u niet online kunt doen.