Hypotheekverstrekkers gaan met hun tijd mee en steeds vaker is het mogelijk om een hypotheek online aan te vragen. Dit betekent dat u zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur zelf de hypotheek kunt aanvragen via het internet. Maar dan moet u wel weten welke hypotheekvorm het beste bij u past.

 

Een aantal online hypotheekverstrekkers zullen u een kleine test laten uitvoeren. Zo kunnen ze vaststellen wat uw kennis is over hypotheken. En dan is het alleen bij kennis boven een bepaald niveau (en dus boven een bepaalde score) mogelijk om de hypotheek online aan te vragen. Dit is bedoeld om u als consument te beschermen tegen het nemen van de verkeerde beslissingen.

 

Handige websites bij het online aanvragen van een hypotheek zijn de vergelijkingssites. Hiermee kan met een gegeven jaarinkomen worden berekend welke maandlasten u bij welke hypotheekverstrekkers betaalt. Ook daar geldt wel weer dat u moet weten welke hypotheekvorm het betreft en wat daarvan de voor- en nadelen zijn. Komt u een aantrekkelijke aanbieding tegen, dan is het vaak mogelijk om online een hypotheekofferte aan te vragen.