Een hypotheek kan bij MoneYou online aangevraagd en beheerd worden. De consument neemt de regie van de hypotheekaanvraag in eigen handen en daardoor kunnen de afsluitkosten laag blijven. Momenteel betaalt men bij MoneYou driehonderd euro aan afsluitkosten. Een voowaarde die MoneYou stelt is dat u een vast inkomen heeft. U kunt bij MoneYou geen hypotheek aanvragen wanneer u een zelfstandige bent of een inkomen uit uitkering zoals de WW of WAO heeft.

 

Overigens wordt bij MoneYou nooit meer dan honderd procent van de executiewaarde van de woning geleend. Het aanvragen van een supertophypotheek is dus niet mogelijk. In de praktijk betekent dit dat de consument zelf spaargeld moet hebben om het verschil tussen de maximale lening en de aankoopwaarde te overbruggen.

 

MoneYou biedt drie hypotheekvormen aan: een annuïteitenhypotheek, de bankspaarhypotheek of een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer u een internet hypotheek aanvraagt bij MoneYou zult u al kennis over hypotheken moeten hebben. Het kan dan ook geen kwaad om eerst hypotheekadvies in te winnen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur.