Hoogte hypotheek berekenen kan gedaan worden door een erkend hypotheekadviseur. Deze erkend hypotheekadviseurs berekenen aan de hand van een standaard hypotheek advies programma hoeveel en wat de hoogte van de hypotheek kan zijn. Om de hoogte van de hypotheek te kunnen berekenen moet de erkend hypotheekadviseur een aantal vaste gegevens van de klant in het hypotheek advies programma invoeren. Op basis van de uitkomst uit jet hypotheek advies programma kan de erkend hypotheek adviseur samen met de klant bepalen welke oplossingen het beste geschikt zijn voor de individuele situatie van de klant.

 

 

Hypotheekadviseur

De hypotheekadviseur vergelijkt verschillende hypotheekvormen met de klant samen en bekijkt welke hypotheekvariant het meest geschikt is voor de situatie waarin de klant zich momenteel bevindt. De hypotheekadviseur kan advies geven over de keuze voor een bepaalde geldverstrekker en wanneer een keuze gemaakt is, kan de hypotheekadviseur een hypotheek offerte aanvragen. Voor het aanvragen van een hypotheek offerte heeft de hypotheekadviseur een aantal gegevens van de klant nodig. De geldverstrekker zal op basis van de gegevens die de hypotheekadviseur via het hypotheek advies programma doorgeeft een korte screening doen om de haalbaarheid van hypotheekverstrekking te toetsen. Wanneer de bank op basis van de eerste gegevens geen problemen ziet in de aanvraag kan een hypotheek offerte worden uitgebracht. De hypotheek offerte geschiedt altijd onder het voorbehoud dat alle gegevens die de klant heeft aangeleverd correct zijn en aan de geldverstrekker kunnen worden toegestuurd.

 

 

Autoriteit Financiële Markten

De hypotheekadviseur moet in dienst zijn bij een financieel dienstverlener die een vergunning heeft voor het geven van hypotheek advies. Deze vergunning wordt door de Autoriteit Financiële Markten verstrekt aan financieel dienstverleners die voldoen aan een aantal kwaliteitsvereisten.